L’Ardisia Crenata una alternativa a la ponsètia

L’Ardisia Crenata una alternativa a la ponsètia

L’Ardisia crenata és una planta de fulla perenne que generalment es cultiva en interior. Tal com les trobes a les botigues tenen com a mínim dos anys. Se subministren quan estan perfectes, és a dir a la fi de la tardor.

En la primavera apareixeran primer unes flors en la part superior. Quan aquestes s’hagin obert, la planta seguirà creixent i formarà una nova corona de fulles. Per això és possible trobar diversos pisos de baies vermelles i fulles en una sola planta. Aquesta Ardisia ha estat seleccionada i creuada especialment pel conreador per convertir-la en una planta magnífica, encara més compacta i amb més fulles.

Sabies que les arrugues a les fulles tenen una funció? En aquests llocs es troben un enzim que fomenten el metabolisme, així que no tallis les fulles!


  • Il·luminació

Molta llum, però no a la llum directa del sol. A l’estiu la pots posar en un lloc abrigat a l’aire lliure, encara que és millor un lloc il·luminat i fresc dins de casa.


  • Aigua i abonament

No deixis mai que el cepelló s’assequi del tot, però tampoc ho mullis massa. No es pot emmagatzemar aigua en el fons del test, perquè llavors es podriran les arrels. Atenció! A l’estiu la teva planta necessitarà molta aigua. Dóna-li una mica d’adobament per a plantes cada dues setmanes.


  • Temperatura

Com més fresca sigui la temperatura, més temps romandran en la planta els fruits. Pot suportar petits períodes de glaçades però la seva temperatura ideal està entre els 10 i 18 °C. Evita posar-la prop d’una font de calor, ja que a causa de la humitat més baixa de l’aire els fruits cauran abans i les fulles es marciran.
Tenim l’obligació d’explicar-te que la planta està destinada a finalitats decoratives i no és apta per al consum.


  • Plagues i malalties

Aquesta varietat és considerada com molt resistent a plagues. En condicions desfavorables pot veure’s afectada per fongs.ardisia-crenata-003



9 JARDÍ
0