L’estiu és una època perillosa per a les nostres plantes. Sofreixen calor i sequedat per culpa de les altes temperatures, la qual cosa constitueix una oportunitat incomparable per a l’atac de petits exèrcits de microorganismes que són molt perillosos.

D’altra banda, i amb tota nostra bona intenció, intentem pal·liar aquests problemes inundant el substrat, la qual cosa dóna motiu a l’aparició de fongs indesitjables. A més, moltes de les nostres plantes passen diversos dies soles quan estem de vacances, la qual cosa constitueix cert risc.

T’oferim alguns trucs per optimitzar el reg a l’estiu i perquè el nostre jardí sigui autònom durant la nostra absència.

Millor regar poc.

Perquè les nostres plantes no corrin perill és necessari tenir en compte alguns paràmetres. El més important és que és millor és la falta que l’excés:

– En cas de massa reg o embassada, podem arribar a perdre l’exemplar sense que ens doni temps a reaccionar.

– Una altra conseqüència de l’excés és que l’aigua que rebutja la planta arrossega molts nutrients que aquesta necessita, per això, és molt útil deixar un recipient sota el test per recollir aquesta aigua tan beneficiosa i reutilitzar-la.

– En el cas de plantes de jardí, aquesta pràctica és impossible, per la qual cosa la terra sol entollar-se si ens excedim, o arrossega els nutrients a gran profunditat.

Quan regar

És difícil determinar sense cap dubte quan és la millor hora del dia per regar les nostres plantes, encara que el que sabem amb certesa és que ha de fer-se en moments en què els rajos de sol no incideixin directament sobre elles, és a dir, a primera hora del matí o última de la tarda:

– Si subministrem aigua a les nostres plantes a primera hora del dia, disminuirem la possibilitat d’atac de fongs, ja que s’evapora més fàcilment, encara que també correm el risc, per falta de temps, que el líquid no xopi totes les capes del substrat.

– Per contra, a la tarda, l’aigua humitejarà fins a l’últim racó de la terra, encara que això augmenta el perill d’agressió fúngica.

Diferents necessitats segons la naturalesa i ubicació

Dins d’un jardí existeixen molts tipus de plantes que necessiten diferents condicions de manteniment. A més, existeixen pràctiques que faciliten la conservació del jardí. És molt important conèixer-les per cuidar bé del mateix:

-Si reguem al migdia, l’aigua s’evapora ràpidament, la qual cosa es tradueix en la manca de filtració. Les plantes no tenen suficient temps per a l’absorció dels mateixos.

– Hem de tenir especial cura pel que fa a les flors i a la gespa, doncs si els reguem quan el sol incideix directament sobre ells, les gotes d’aigua actuaran com una lupa i els cremaran.

– Si disposem d’un jardí amb massissos florals, és convenient que a aquests els proporcionem un reg diari en el cas que tinguin flor. En moments d’absència per vacances, és necessari tenir un reg programat.

– En l’hort, hem de saber que és perjudicial que l’aigua toqui o submergeixi a les fulles o fruits.

– Dins de casa, el paràmetre a establir és que la terra mai es quedi completament seca. Si la temperatura sobrepassa els 25º C, és necessari polvoritzar, o col·locar un humidificador.

Sistemes de reg

Regar manualment: Sempre es podrà controlar més la humitat de la terra i adaptar la quantitat d’aigua necessària.

Sistema per goteig: Sistema molt efectiu per terrasses i per zones florals del jardí. Ideal si no tens temps perquè és programable. Tens una franja horària més gran per regar.

Sistema per aspersió: Perfecte per gespa. És programable.

Testos auto reg i hidrojardineres: Jardinera amb un dipòsit d’aigua autogestionat per la propia planta. Tant per plantes d’interior com per plantes d’exterior.

Com regar per vacances.

Quan és estiu, estem esperant els dies de vacances, en què podem anar a la platja o l’assossec del camp en companyia dels nostres. No obstant això, deixar la nostra llar durant un llarg període de temps també implica desatendre les plantes. Per començar, no cal preocupar-se’n si l’escapada és curta (una setmana), els nostres exemplars aguantaran bé un abandó temporal. Si les vacances són més perllongades, podem recórrer a diferents mètodes que t’oferim el 9 Jardí.

  • Con ceràmic
  • Aigua gelatinitzada
  • Ampolla d’aigua amb corda de cotó.