L’art del Feng Shui

L’art del Feng Shui

Des de fa més de tres mil anys, a la Xina i Japó es dissenyen els jardins seguint els principis del Feng Shui. El jardí de casa és el lloc sagrat i tranquil on recuperar-se de la frenètica activitat diària.

Un cop realitzat el Bagua del jardí com a part independent de l’habitatge principal, si apliquem les consideracions que a continuació descrivim, aconseguirem crear una bella sensació d’harmonia al jardí.

LES FORMES I L’ENTORN DEL JARDÍ
Determinades formes i topografies del jardí (pendent, vessants) no són bones per al correcte flux d’energia, de manera que s’evitaran terrenys amb forma triangular en forma de L o U, o amb pendent. Per això podrem plantar una tanca per partir aquesta forma no desitjada en dos o més que si ho desitgen, col · locar un hivernacle o hort també ens pot ajudar a aconseguir la forma ideal. En el cas de comptar amb un jardí en pendent, l’energia positiva pot perdre a través d’aquesta, de manera que col · locarem plantes o testos de grans dimensions que continguin el flux.
Tan important és el tenim en el nostre jardí com el que veiem des d’ell, així que en cas de tenir vistes desfavorables (fàbriques, edificis alts, veïns molt propers, etc …) plantarem arbres i arbustos que intentin ocultar. Les tanques o murs massa alts impedeixen l’entrada de la llum del sol.

EL DISSENY DEL JARDÍ
Limita els límits del jardí, per evitar l’entrada d’energia negativa de l’exterior. La plantació d’una tanca al voltant del jardí impedirà l’entrada de fluxos exteriors però alhora ens permetrà un espai obert que permeti la comunicació amb el veí. Un tanca alt ens antendría completament aïllats.

Mantenir el centre (segons l’Bagua, no necessàriament el geogràfic) del jardí lliure. El millor és instal · lar en aquesta zona un prat de gespa, i evitar que sigui travessat el centre per algun camí o s’instal · li en ell una zona de cadires, jocs, piscina, i mantenir-lo lliure perquè l’energia flueixi.

Cal que l’energia positiva flueixi pel jardí, per al que contruiremos camins, evitant sempre que es pugui que es creuin. Els girs a dretes o amb angles massa pronunciats influeixen negativament en l’harmonia d’un jardí Feng Shui. El millor és construir camins que es corbin suaument.

LES PLANTES DEL JARDÍ
Al Feng Shui les plantes estan classificades segons els principis fonamentals del Yin i el Yang.

noticiesfengshui002

Tags:


9 JARDÍ
0