Què cal fer el mes d’octubre

Què cal fer el mes d’octubre

Baixen les temperatures , les fulles envaeixen els sòls i les tonalitats vermelloses predominen en boscos i jardins . Octubre és un mes per gaudir i realitzar totes les tasques de manteniment per tenir una primavera explosiva . No t’oblidis de recollir els fulls amb freqüència ! Pots utilitzar-les per fer compost .

tareas-de-jardineria-en-octubre-668x400x80xX

Plantes d’interior

Llevat de les plantes de temporada de tardor – hivern , a les nostres plantes d’interior els toca descansar després d’un estiu florit i implicarà preparar les plantes per al seu període de descans . El primer que hem de fer és eliminar les flors seques i les fulles grogues . Reduirem els regs i aportarem les últimes dosis d’abonament . Tindrem una cura especial amb l’aigua a l’hora de regar , si està molt freda pot danyar les arrels , i col · locarem humidificadors als radiadors per assegurar-nos la humitat adequada per a les nostres plantes .

Plantes d’exterior , arbustos i arbres

Les plantes que no resisteixen les gelades , per exemple algunes tropicals , haurem de ficar dins de casa . A més , començarem a plantar els bulbs que floriran a la primavera com tulipes , narcisos o jacints . De la terra has de treure els bulbs d’estiu .

També és un bon moment per plantar coníferes , arbres fruiters o rosers . Per a això, assegura’t de netejar bé les males herbes i cobrir les recentment plantades amb una capa de fulles , compost o algun tipus de material orgànic . Aprofita per fer esqueixos o propagar per estaca els rosers , el hibisc , el Abutilon o les plantes aromàtiques .

Gespa

Ara és el millor moment per regenerar la gespa , ressembrar zones seques o danyades pels excessos de l’estiu , tot i que abans haurem d’abonar la superfície . En el cas que el nostre gespa tingui problemes amb la molsa hem d’aplicar un producte antimolsa i airejar per evitar que es torni impermeable . Un altre problema que pot tenir el nostre gespa són les larves i els fongs pel que aplicarem un fungicida després de segar .

Poda

A l’octubre aprofitarem per podar el brancam sec dels fruiters i les parres després de la collita . També haurem de retallar les mates d’espígol o sàlvia que van florir a l’estiu així com la formació topiària dels arbustos.

Reg

La majoria de les plantes comencen el període de descans pel que hem escampar cada vegada més els regs hi ha l’exterior , depenent de la pluja , es poden suprimir del tot . Les plantes crasses o cactus les regarem cada tres setmanes i la gespa dos cops per setmana si no plou . No obstant això , hem de tenir en compte que les plantes de temporada per la tardor o hivern hem de mantenir els regs que necessiten en el període de creixement .

Horta

És l’època ideal per netejar les males herbes de l’horta i encoixinar les collites de tardor com porros , carxofes i espàrrecs . Entre les plantes pròpies per a aquest temporada tenim l’escarola , l’enciam , les cols , la col, el bròquil , la coliflor , faves , pèsols , alls …0