Què cal fer el mes de Novembre

Què cal fer el mes de Novembre

Novembre és un mes de temperatures baixes i forts vents . Les fulles cauen sobre el terra i hem recollir-les amb freqüència per evitar que transmetin malalties a terra i dificulten la ventilació. No obstant això , amb les fulles podem fer un humus o compost de qualitat .

tareas-de-jardineria-en-noviembre-668x400x80xX

  • Plantes d’interior

Les tasques de les plantes d’interior respecte a les tasques del mes d’octubre no varien molt . Llevat de les plantes de temporada de tardor – hivern , haurem de seguir regant i abonant menys a aquelles plantes que es troben en estat vegetatiu . No obstant això , en aquests moments podem veure florir a unes quantes plantes com el cactus de Nadal, l’Amarilis o el ciclamen . Pensant en la primavera és el moment de plantar els bulbs que floriran a la primavera , així com les azalees , begònies i alegries .

  • Plantes d’exterior , arbustos i arbres

És un bon moment per plantar arbres , arbustos i fruiters , encara que haurem de protegir de l’aire instal · lant uns contravents a una distància aproximada de mig metre . A més , és el moment de tallar les rosasses marcits de les hortènsies . També pots plantar perennes de floració primerenca i conrear en l’interior aquelles plantes d’exterior que no suporten les gelades , com les fúcsies , o l’aigua excessiva , com els cactus .

  • Gespa

És un bon moment per resembrar la gespa en aquelles superfícies que han quedat danyades . No descuidis l’abonat perquè es regeneri completament i és recomanable escariflicar a la tardor . Us ho expliquem tot en aquest article sobre la posada a punt de la gespa a la tardor .

  • Poda

Pots tallar les branques seques de les palmeres , però serà millor que deixis la poda general per a l’hivern .

  • Reg

Amb la baixada de temperatures i l’augment de les pluges el reg s’haurà espaiar cada vegada més i fins i tot pot arribar a suprimir quan plogui el suficient . Si tenim en terra plantes que no necessiten gairebé aigua , com les crasses o els cactus , cobreix-les amb un plàstic per evitar que es mullin en excés i apareguin bassals .

  • Horta

És el moment ideal per sembrar enciams , faves , raves , bledes , porros , borratges , cebes , pèsols , alls , pastanagues , espinacs i api . Si disposes d’hivernacle també pots sembrar tomàquet marmande raf . Les hortalisses d’arrel , com les patates , es conservaran millor en una caixa de fusta amb sorra humida en un lloc fresc i fosc . A més , fa especial cura la mosca blanca .

* Nota : Aquestes tasques només són vàlides per al mes de novembre en l’hemisferi nord .9 JARDÍ
0