Els bulbs, en trobaràs al 9Jardí

Els bulbs, en trobaràs al 9Jardí

Els bulbs són una manera molt fàcil de plantar plantes que creixen ràpid i produeixen flors molt vistoses i de tota mena de colors. Són ideals per a iniciar als nens en la jardineria, perquè poden veure tot el procés de creixement: com comença a sortir la planta, com li creixen les fulles, com després surten les flors, etc.

Un bulb és una mena d’arrel semblant a una ceba que, plantada a l’època adequada i a la profunditat correcta, no tindrà majors problemes per a néixer i florir. Abans de plantar els bulbs, guarda’ls uns dies a la nevera: això els farà créixer més ràpid.

La compra de bulbs resulta una bona inversió ja que donen color als jardins durant anys. La primavera és l’època ideal per plantar bulbs que floriran a l’estiu.

  • PREPARACIÓ DEL SÒL

La preparació adequada del sòl és important. El drenatge del sòl resulta essencial en el cultiu de bulbs. Si el sòl és molt argilós pot millorar si se li afegeix compost, torba o alguna altra font de material orgànic. El material orgànic s’ha de posar en les primeres dotze polzades de sòl (divuit polzades és encara millor).

soil

  • LA FERTILITZACIÓ

Tant els bulbs de primavera com els d’estiu necessiten fòsfor per afavorir el desenvolupament de l’arrel . Recordeu que el fòsfor un cop aplicat a terra es mou molt poc . Alguns bulbs es planten a una profunditat de 6 a 8 polzades . La terra que es troba sota el lloc on es col · locaran els bulbs serà la que es barrejarà amb el fòsfor perquè les arrels puguin després absorbir-lo. Barregi farina d’ossos o superfosfat amb terra a la part inferior del picapedrer mentre el prepara .

Si les plantes van a mantenir-se en un picapedrer durant més d’un any , es recomana l’agregat de més fertilitzant . La terra on creixen els bulbs que floreixen a la primavera ha de barrejar-se en la tardor amb cinc cullerades soperes de fertilitzant soluble 10-10-10 ( o fertilitzant per bulbs similar ) més dues tasses de farina d’ossos cada deu peus quadrats . Així que apareguin els primers brots sobre la terra a la primavera , repeteixi l’aplicació de fertilitzant soluble abans esmentada. No fertilitzi els bulbs de flor de primavera després que hagin començat a florir . Això enforteix el creixement de l’arrel i de vegades escurça la vida de la flor .

  • SEMBRA

És important col·locar el bulb correctament: la punta de dalt, per on surt el brot, mirant cap amunt, i la part inferior, on sortiran les arrels, mirant cap a baix. També és important que la part de baix quedi en contacte amb la terra, sense bosses d’aire a sota.

La profunditat també és un element a tenir en compte: com a norma general hauràs de cavar un forat igual a dues vegades l’alçada del bulb (o si plantes en torreta, pensa que hauràs de cobrir amb terra fins que la part superior del bulb hagi quedat coberta per una capa de terra igual a l’alçada del bulb).

  • EL REG

En el cas dels bulbs de primavera i estiu, comenci a regar-los quan apareguin els primers capolls si la terra està seca. El reg superficial no donarà resultat. Recordeu que els bulbs s’han sembrat a molta profunditat i que l’aigua ha d’arribar fins a aquesta profunditat. Mentre duri l’etapa de brot, floració i desenvolupament del fullatge, afegiu aproximadament 250ml d’aigua per setmana si és que aquesta quantitat no ha estat proveïda per la pluja. En regar, mulli només la terra, eviti que l’aigua arribi a la flor. Els bulbs com els de alium o els bulbs de plantació poc profunda, es podriran ràpidament si se’ls rega per altres en la calor de l’estiu.

watering

  • RECOLECCIÓ

En el cas de les bulboses de flor d’estiu, quan les fulles comencen a tornar-se grogues és el moment de recol · lectar i emmagatzemar els bulbs. Utilitzeu una escardadera de llengüeta per desenterrar els bulbs. Netegeu tota resta de terra que estigui enganxada al bulb, excepte en el cas de bulbs que s’emmagatzemen en tests o amb terra al voltant.

En el cas dels bulbs de Achimenes, begònies, cannas, Caladium, dàlies i Ismene, no tregui la terra. Emmagatzemi aquests bulbs en grups sobre una capa lleument humitejada de torba o serradures en un lloc fresc. Renti’ls i separeu-los just abans de plantar.

Desplegament els bulbs nets a l’ombra perquè s’assequin. Quan estiguin secs, emmagatzemeu protegits de la llum solar en algun lloc fresc i sec com un soterrani, celler, garatge o cobert.

digging9 JARDÍ
0