Què cal fer el mes de febrer

Què cal fer el mes de febrer

Les tasques de jardineria de febrer consisteixen en preparar-ho tot per a la primavera , que encara que no ho sembli està al caure. Preparats, llestos … a podar i sembrar !

  • Plantes d’interior

Què tal porten les nostres plantes la calefacció ? És possible que algunes d’elles estiguin patint una mica i necessiten una dosi extra d’aigua o humitat . És un bon moment per fer-los una petita poda , eliminar les fulles seques o eliminar les parts afectades . La poda dràstica només la realitzarem quan la vegetació sigui excessivament pobra .

  • Plantes d’exterior , arbustos i arbres

Al febrer són els últims dies per plantar a arrel nua i és l’hora de planificar la forma que tindrà el nostre jardí a la primavera i estiu . Així , si ens animem , podem preparar els planters de les plantes anuals d’estiu . D’altra banda, haurem de protegir les plantes de les que estem gaudint del fred : com sempre podem protegir-les amb un bon encoixinat o una tela .

  • Gespa

Depenent de la zona on visquis , les mínimes han d’estar per sobre dels deu graus , pots començar a sembrar la gespa . Per a això haurem de preparar la terra , traient les males herbes i remenant abans de començar la sembra . Després , reparteix les llavors i rastella per incorporar-les al terreny . Rega en forma de fina pluja , evita trepitjar i vigila que tingui un bon drenatge .
poda

Igual que passava al gener, encara que cada vegada ens queda menys temps , hem de podar els rosers , realitzar la poda de formació i manteniment d’arbres ornamentals . Pel que fa a la poda de fruiters , realitzarem les tasques de formació i fructificació quan passi el risc de gelades .

  • Reg

En cas que no plogui res haurem intensificar els regs i preparar l’abonat de les nostres plantes . A les plantes d’interior haurem de tenir compte amb els amarilleos per falta de reg , encara que també poden ser degut a una manca de ferro o clorosi fèrrica .
horta

Els cultius protegits necessiten ser regats de manera excasa i hem airejar en les hores més càlides . Aquest mes podem sembrar tomàquet , pebrot , carbassó , albergínia , faves , pèsols , síndria , meló , porros , calçots , julivert , espinacs , cebes , pastanagues , raves , enciams , api , borratja , carxofes , bledes , mongetes i remolatxa .

tareas-jardineria-febrero-668x400x80xX9 JARDÍ
0