Què cal fer el mes de Març

Què cal fer el mes de Març

Arriba la primavera i les tasques de jardineria de març s’incrementaran . Airejar la gespa , començar les tasques de sembra i realitzar els primers abonats són algunes d’elles .

  • Plantes d’interior

Hi ha algunes cures que independentment de l’època no podem descuidar . Per exemple , la higiene de les plantes : renta les fulles amb cura per eliminar la pols i brutícia . A més d’augmentar els regs , augmentarem l’abonat . També tindrem amb compte amb la llum perquè les plantes no creixin descompensades . A poc a poc haurem d’aclimatar les plantes d’exterior que hem guardat en interior durant l’hivern .

  • Plantes d’exterior , arbustos i arbres

Podem dividir les mates de plantes vivaces per multiplicar i fer esqueixos de plantes com geranis , coleos o crisantems . També es divideixen els tubercles de les Dàlies . És un bon moment per sembrar les plantes aromàtiques , així com plantes vivaces , clavell moro , prímules , revetlla , geranis i caputxines , clavell xinès , margarides …

  • Gespa

En les tasques de jardineria de març no ens podem oblidar de la gespa del nostre jardí . En augmentar les temperatures és possible que augmenti el nombre d’herbes adventícies ( o males herbes ) que haurem de treure. A més , haurem de airejar la gespa i començar l’abonat . També podem aprofitar per ressembrar les zones deteriorades i escarificar la gespa .

  • Reg

Haurem de començar a preocupar-nos més pels regs , sobretot d’aquelles plantes que comencen a brollar i podrem incorporar adob líquid a l’aigua de reg . Si volem evitar els fongs que produeix la humitat nocturna , serà millor que reguem al matí . Com en ocasions anteriors , recordar que l’aigua no ha de ser massa freda per regar les plantes d’interior .

  • Poda

A l’hivern va arribant a la seva fi pel que haurem de realitzar diferents podes al jardí . Abans de final de mes haurem d’haver completat la poda de fruiters , rosers , arbres , arbusts … Haurem de podar arran les gramínies de manera manual.

tareas-de-jardineria-en-marzo-668x400x80xX0