Què cal fer al mes de juny

Què cal fer al mes de juny

A continuació et resumim les tasques de jardineria de juny, el mes en què haurem de regar cada matí i afegir adob al reg .

  • Plantes d’interior i exterior

Al juny podem omplir la nostra casa i jardí amb una gran varietat de plantes de temporada : tagetes (clavell de moro) , alegries de la casa , begònies , cóleos , petúnies , geranis , plantes suculentes … Les roses floreixen i perquè aquestes es mantinguin caldrà tallar sovint les flors seques . Tindrem especial cura amb les plagues i malalties que durant l’estiu s’intensifiquen com el pugó , l’aranya vermella o l’oïdi , unes taques blanques que apareixen a les fulles.

  • Gespa

Per evitar que la gespa adquireixi un to marronós necessita aigua cada dia , bé sigui de la pluja o regant cada matí . Durant la primavera i l’estiu la gespa creix amb força per tan, necessitaràs tallar cada setmana , tot i que no més d’un terç de les fulles . El fertilitzant l’afegirem els dies menys calorosos i haurà de ser específic per a gespa . Utilitza’l segons les instruccions del fabricant . Compte amb els fongs a la gespa , es prevenen polvoritzant un cop al mes amb un fungicida .

  • Reg

Per norma general, a partir del mes de juny, serà necessari regar cada matí les plantes d’exterior, de l’hort i del jardí . No obstant això , les plantes d’interior es conformaran amb un reg cada dos o tres dies . Això és la norma per a un mes de juny estàndard , amb temperatures cada vegada més elevades i menys quantitat de pluja , encara que haurem de tenir precaució de no regar en excés i davant del dubte , és millor saltar-se alguna aportació.

  • Adobament

Aquest mes haurem d’adobar tan les plantes d’interior com les d’exterior , l’hort i el jardí, donat que ens trobem en una època de creixement. Per exemple , haurem d’adobar tots els rosers un cop al mes i incorporar fertilitzant líquid a les nostres plantes d’interior . Per potenciar les flors optarem per un adob ric en fòsfor i potassi, i per a plantes verdes , un adob ric en nitrogen .

  • Poda

Tornen els mesos de poda després del descans primaveral . Així , aquest mes de juny podem realitzar els pinçaments als arbres ornamentals i la poda de formació i eliminació de xucladors dels arbustos . D’altra banda, podem aprofitar per reduir el volum de les plantes enfiladisses i donar forma a les tanques amb una poda de formació i manteniment . També podem aprofitar per treure les fulles seques de les palmeres .
tareas-de-jardineria-en-junio-668x400x80xX9 JARDÍ
0