Ja tenim flors de tardor-hivern

Ja tenim flors de tardor-hivern

Després d’acomiadar l’estiu, donem la benvinguda a la tardor. Durant aquesta època, moltes plantes perden la seva esplendor, a causa de la pèrdua de fulles i del color de les flors.Tot i això, hi ha plantes típiques de tardor que floreixen en aquesta època per donar color als nombrosos dies grisos. Aquestes plantes mantindran les seves flors fins a mitjans de novembre, fins i tot fins que ens endinsem a l’hivern i arribin les baixes temperatures.

Vine al 9 Jardí i omple el teu jardí de color durant tota la tardor i hivern.

  • El pensament
    Aquesta planta destaca pel seu color en tonalitats violetes, púrpures, liles i grocs, és ideal per a l’exterior, ja que resisteix perfectament les baixes temperatures. Necessitaran sòls rics en nutrients per a un bon creixement i millor floració. Sempre li ha de tocar el sol, preferiblement necessitaran llum natural. Per assegurar que floreixi tot l’any, mantingues la terra prou humida.

412_79225_6436894_800793

  • L’Hibiscus

L’ Hibiscus és una planta refrescant que s’utilitza com antioxidant i per hidratar la pell. També estimula el ronyó i el fetge. Així que, a més de donar color al teu jardí, ajuda al teu cos a estar en plena forma. És una planta procedent de les regions tropicals d’Àfrica. Es distingeix per les seves flors de cridaners calzes vermells, que contenen una gran quantitat de vitamina C. A més de poder cuinar com si fossin espinacs, s’utilitza com a tanca per separar finques o decorar jardins.

412_79225_6436898_730287

  • La Dàlia

La Dàlia és una espècie de flor pròpia de Mèxic. Per les seves belles característiques és considerada la flor nacional del país asteca. Compta amb unes fulles de forma triangular i un marge denticulat. Té una ramificació desordenada, només dirigida pels raigs solars, però també pot formar una mata densa i amb un gran nombre de fulles. Les flors es presenten reunides amb uns caps de bona mida, ja que poden arribar a mesurar els 15 cm de diàmetre. Tenen una gran varietat de formes i sempre van acompanyades d’esplèndids i bells colors. És resistent a les temperatures baixes, però no ho és tant a les altes.

412_79225_6436895_708230

  • El crisantem

És una planta d’origen asiàtic, tot i que està completament estesa per tot el món. És una flor bella, que malgrat la seva aparença sofisticada, és una de les més antigues que existeixen. Es caracteritzen per ser resistents i molt fàcils de conrear i encara que prefereixen la llum de l’exterior també es deixen mimar si les cultivem dins de casa. Les seves fulles poden ser llises o rugoses, recobertes d’una pols blanca que els dóna un to grisenc. Quant a les seves flors, tenen grans caps florals de color blanc o de tons vius com el groc, taronja i rosa. Prefereixen els climes freds, ja que les temperatures càlides escurcen el seu període de floració.412_79225_6436899_437682

 

  • El cyclam

Els orígens d’aquesta planta la situen en diversos països a través de la Mediterrània. Llocs on l’estiu és bastant calent i sec, mentre que els hiverns es presenten freds i humits.

La planta de ciclamen és bella, no només ens ofereix magnífiques flors durant els mesos de fred, però té belles fulles de gran valor ornamental. Les seves flors poden presentar-se en diversos colors, com ara el rosat, el blanc, el púrpura i el vermell.

La planta de cyclam creix des d’un tubercle o bulb (semblant a una patata) i des d’aquí les seves arrels, fulles i flors. El tubercle és l’òrgan on la planta emmagatzema els seus aliments.

Noviembre_2011_0179 JARDÍ
0