Aquest arbre original d’Àsia de l’Est (Himàlaia a la Xina i el Japó) pot arribar a aconseguir dos metres d’altura i un metre amb vint centímetres d’amplària. Les seves flors són presumiblement de color fúcsia i perfumades, dotades d’unitats reproductives hermafrodites. 


  • Característiques

Arbre o arbust de creixement mitjà generalment és una espècie de fulla perenne, però en regions molt fredes, perd les fulles a l’hivern i es comporta com a espècie caduca, brollant de nou a la primavera. Les fulles poden ser d’un color verd molt fosc tirant a morat, segons l’època de l’any i la varietat. Floreix abundantment a l’hivern, del febrer fins a l’abril, formant flors de 4 pètals agrupades en grups. Les flors presenten una coloració variada.

loropetalum-chinense-black-pearl


  • Situació

A ple sol per aconseguir una coloració intensa de les fulles, encara que en períodes càlids una situació de semiombra és preferible perquè no apareguin cremades en les fulles.


  • Sòl

El sòl haurà de ser una mica àcid (no tolera la terra calcària) per a això podem afegir un mantell de fulles a una terra normal de jardí. En cas de trasplantament o plantació es pot realitzar a principis de primavera.


  • Reg

Resisteix bé tant l’excés com la falta d’aigua, però prefereix viure en un substrat bastant humit. Regar periòdicament deixant que s’assequi la superfície de la terra abans de tornar a aportar aigua. Poden tolerar sequeres que durin uns pocs dies.


  • Abonat

Adobar el terreny amb matèria orgànica abans de la plantació i després cada any coincidint amb l’abonat anual del jardí. Durant l’època de floració (primavera) se’ls pot afegir un fertilitzant mineral cada 20 dies.


  • Poda

Encara que no necessita poda pot retallar-se per donar-li una forma més compacta i fins i tot aspecte de petit arbre; aquestes podes poden fer-se després de la floració.


  • Plagues i malalties

Encara no hem trobat informació fiable sobre quin tipus de malalties o plagues poden afectar a aquesta espècie, però estem treballant activament per trobar la informació. Si ho desitja, pot fer un cop d’ull al llistat de malalties o al llistat de plagues que hem preparat per a vostè. Aquí aprendrà a indenticar o descartar possibles problemes en les seves plantes.

2167-Purple-Pixie-Loropetalum

loropetalum_black_pearl