El Ficus Repens és una planta trepadora perennifòlia originària de la Xina i el Japó. Les seves fulles tenen forma de cor i són de color verd fosc o variegades d’uns 3 cm de llarg.

Les flors són tan petites que no tenen valor ornamental, però els fruits, que són ataronjats, embelleixen molt aquesta curiosa espècie. Lamentablement, aquests tenen un sabor molt desagradable, per la qual cosa no s’aconsella el seu consum.


Il·luminació

És una espècie apta per a conrear-se amb llum de qualsevol intensitat, excepte l’exposició directa del sol. Quan la planta rep llum directa, les fulles es tornen d’un to groguenc i es veuen susceptible davant qualsevol agent, podent-se danyar fàcilment.


Temperatura 

El Ficus Repens és una planta que no tolera les gelades, ja que les temperatures inferiors als 3˚C poden arribar a cremar les fulles. Per tal motiu, en zones amb hiverns que presentin gelades han de protegir-se perquè pugui seguir el seu creixement.


Poda

Per a la poda, cal tallar les branques madures o aquelles que sobresurtin. Així es podrà promoure el creixement de forma vigorosa i harmoniosa.


Reg 

El reg ha de tenir constant atenció, de manera que la terra es conservi sempre humida, evitant els excessos.


Sòl

Pel que fa al terreny, caldrà evitar els sòls salins pel cultiu d’aquesta espècie, ja que prefereixen sòls permeables i combinats amb sorra.

ficus 3