Plantes antimosquits

Intentem espantar-los de totes les maneres possibles perquè quan es fiquen a l’habitació i els dóna per no deixar-te dormir…et pots passar la nit en blanc per culpa del seu xiulet i les seves temudes picades. Parlo dels mosquits, aquests enemics de les persones per naturalesa perquè ens xuclen la sang i ens deixen la picada tan molesta. Però no només són molests en els interiors de les llars, també ho són en la terrassa, jardí o balconada.

A l’interior de la teva casa pots posar antimosquits comercials per espantar-los i que no et molestin, però què passa quan estàs en l’exterior? Llavors hauràs de pensar en altres mètodes, fins i tot si no vols utilitzar productes químics en la teva llar o repel·lents en tu mateix pots optar per altres opcions més naturals… Afegint a la teva decoració plantes antimosquits que et defensaran dels seus atacs.

– Lavanda

lavenderQui no coneix la lavanda, el seu color i la seva forma característica? Doncs els mosquits també la coneixen i no els agrada en absolut l’olor que desprèn. Tenint en compte la bellesa que té aquesta planta i l’aroma que desprèn, és una opció estupenda per posar al voltant de la teva llar i així espantar els mosquits!

 

 

– L’alfàbrega

albahacaL’alfàbrega és una planta que desprèn aroma sense que les seves fulles hagin de xafar-se. Les millors alfàbregues per als mosquits són la de llimona i l’alfàbrega de canyella. Si estàs a l’exterior agafar les fulles de l’alfàbrega i fregar-les en la teva pell per crear un repel·lent natural, en canvi si et trobes a l’interior de la teva llar amb les finestres o portes obertes, t’aconsello que posis una (quantes més millor) alfàbrega per on pensis que poden entrar els mosquits.
A més l’alfàbrega desprèn una aroma que ajuda a alleujar la fatiga mental pel que si vols estudiar amb la finestra oberta…no dubtis a posar alfàbrega també en el teu estudi!

 

– Citronel·la

4799823654_389cdb3757La citronel·la és un repel·lent natural potent perquè desprèn una olor amb un toc allimonat que als mosquits no els agrada en absolut, però tampoc els agrada a les mosques pel que també t’anirà estupendament per espantar-les. Desprèn una olor tan forta que als mosquits els costa trobar la nostra olor per atacar-nos pel que quedem “camuflats”.

 

 

– Calèndules

calendulaUna altra planta súper efectiva per espantar els mosquits és la calèndula, que és capaç d’evitar diverses plagues del jardí.

 

 

 

– Gerani llimoner

geranio-antimosquitos-plantaLes seves fulles, petites i amb forma d’estel, desprenen una aroma agradable a llimona que, en canvi, espanta les mosques i als mosquits. Aquesta planta d’exterior no requereix massa regs i, a més, aguanta bastant bé els efectes del sol. El que sí que és necessari és protegir-ho de les gelades.

 

 

 

 

Vine al 9 Jardí on podràs trobar aquestes plantes tan eficaces contra els mosquits.0