Com cuidar les plantes d’interior a l’estiu

A l’estiu la temperatura extrema de l’exterior afecta d’alguna manera a les plantes d’interior, i si li sumem l’ús d’aires condicionats, les nostres plantes poden patir massa si no sabem com cuidar-les.


Les cures de les plantes d’interior acostumen a ser senzilles, però han de ser regulars. Cal assegurar per a elles una correcta exposició a la llum solar, un ambient airejat i ventilat, i un abonament i una nutrició adequats als seus gustos i necessitats. I a l’estiu, aquestes cures han de ser encara més profundes, a causa que l’ús d’aires condicionats fa que la calor o la humitat dels ambients d’interior es vegin modificats. Aprenguem alguns trucs senzills per mantenir les nostres plantes d’interior sempre en perfectes condicions.

Per regla general, les plantes d’interior es beneficien més amb un reg escàs però regular, que amb un reg abundant i esporàdic. Per tant, és millor regar amb poca aigua diàriament.

El test ha de ser el més apropiat, segons l’ambient en què es trobi. Recorda que els testos de plàstic mantenen més la temperatura de la terra, mentre que les de terracota aguanten més la humitat. Per això, assegura’t de triar el test adequat per a cada varietat, amb bon drenatge (amb pedres, ceràmiques trencades …), i col·loca una safata recol·lectora (o platet) per sota, per no malbaratar l’aigua sobrant del reg actual: si la planta el necessita, el recuperarà.

A l’estiu hem de controlar diàriament l’estat d’humitat de la terra dels testos. Recorda que les plantes, les flors o fulles suaus no s’han de mullar més amunt de la base del tronc, encara que tinguis precaució perquè necessitaran molta aigua, especialment en l’època de calor. Assegura’t que la terra estigui sempre humida per evitar sequeres que danyin aquestes plantes.

Si tens les teves plantes d’interior en zones de sol, seria convenient moure-les. La planta s’ha acostumat a l’ambient il·luminat però no assolellat, i això podria perjudicar-la

Recorda també que l’aire condicionat, així com la calefacció, modifiquen la humitat de l’ambient. Polvoritza les teves plantes amb aigua i un ruixador o col·loca potets amb aigua bullent prop de les plantes, perquè el vapor d’aigua les beneficiï.

Ja ho saps: amb un reg regular i controlat, més ombra i més cura de les plantes d’interior, les mantindràs divines sempre.0