L’estiu és en general la millor època per a les nostres plantes, la majoria d’elles creixen i es nodreixen més, és quan moltes floreixen o es reprodueixen. Per això és tan important conèixer alguns consells per a cuidar les plantes a l’estiu, així com saber com protegir-les de la calor i la sequedat quan marxem de vacances. Així que perquè les teves plantes estiguin felices et direm com aplicar alguns consells.

Durant l’estiu és millor regar les nostres plantes més del que les reguem sempre, perquè hem de compensar regant-les la disminució d’humitat en l’ambient. És recomanable que reguem les plantes d’hora al matí o a la nit, així evitarem que l’aigua s’evapori tan ràpidament.

Especialment hem de cuidar les plantes en tests, ja que elles no poden buscar la humitat de la terra més profunda. La quantitat d’humitat varia segons el tipus de sòl i la regió, per això és important mantenir el sòl humitejat.

Si el nostre sòl és molt sorrenc, el millor és barrejar la terra amb una mica d’argila o terra més fèrtil, així evitarem que la humitat de la terra de les plantes marxi tant ràpid.

Una altra opció que tenim per a cuidar les plantes durant l’estiu és cobrir la terra al voltant de les plantes amb trinxat de poda o escorça de pi, que contingui fusta en trossos, branques i fulles; d’aquesta manera retindrem la humitat i mantindrem una temperatura agradable per a les arrels.

Si tenim restes de tests de ceràmica trencats o pedretes podem posar-los algunes per a complementar la protecció.

Una bona idea per a cuidar les plantes en tests petits i mitjans és posar-les en grup ajuntant-les unes amb altres en un sol lloc del jardí. Així es faran ombra unes amb altres i el sol només els donarà d’una banda.

Hem d’arrencar les males herbes perquè no absorbeixin l’aigua destinada a les plantes principals. També netejar les males herbes ajuda a prevenir infeccions per insectes o paràsits.

Una altra cosa que podem fer per a cuidar les plantes a l’estiu és donar a la terra de les nostres plantes una nutrició major, el fet de fertilitzar les nostres plantes ajudarà que sobrevisquin millor, sobretot si l’hivern va ser molt cru i la primavera molt plujosa.