Les plantes penjants són espècies que no disposen d’una tija alçada o, dit d’una altra manera, no se sostenen per si soles.

Quan creixen, ho fan grimpant (plantes trepadores) o a l’altura del sòl (plantes rèptils). Les trepadores comencen a desenvolupar-se en el sòl i a mesura que van creixent, van escalant per les superfícies. Aquestes superfícies (parets, murs, tanques, etc) són les que actuen com a “guies”. Les rèptils tal com diu el seu nom, és un tipus de vegetació que cobreix la totalitat d’una superfície formant una coberta denominada “catifa vegetal”.

En l’actualitat, hi ha plantes penjants d’interior i exterior, i en general se solen plantar en tests i cistells. S’usen principalment per a decorar un espai i hi ha varietats tan importants com els geranis, la cinta o la planta dels diners.


  • Calibrachoa

Posem una mica de color als nostres racons amb aquesta planta, gràcies al seu port entapissant, les Calibrachoas creixen formant trencades de flors. Resulten espectaculars en testos penjants i rocalles, i són capaces de mantenir la seva forma compacta i densa encara que estiguin estressades per la calor. Les Calibrachoas són poc exigents, tenen molta resistència a les altes temperatures i les plagues.

1


  • Verbena Repens

Aquesta planta mostra una gran quantitat de ramificacions en la qual apareixen les fulles allargades, aspres i en disposició oposada que varia en la seva forma depenent de l’altura en la qual es trobin. La Verbena és una planta de fàcil cultiu. Requereix una exposició a ple sol. Les temperatures ideals estan entre els 15-25˚C, encara que també pot resistir gelades de fins a –10˚C. Sens dubte una planta de belles flors que pot aportar color a qualsevol lloc de casa sense requerir moltes cures.

2


  • Aptenia

També coneguda com a Cabellera de la Reina. Aquesta bonica planta amb les seves fulles verdes, cobreix i al mateix temps amb l’arribada de l’estiu, decora un racó de la teva casa amb aquestes diminutes floretes vermelles. Posa-la en un lloc assolellat, ja que requereix sol, però també pot créixer bé en semis ombra. Són amants de la calor i la sequedat.

3


  • Messem

La plantaés una crassa o suculentade molt ràpid creixement que s’utilitza sobretot com a entapissant, encara que en tenir un caràcter invasor és més recomanable tenir-la en test o en una jardinera. A l’estiu brollen flors molt vistoses de color taronja, groc, vermell o porpra, molt brillants, de 4-5 cm de diàmetre.

4


  • Plectranthus Verticillatus

Col·loquialment dita planta dels diners. És una planta perenne i aromàtica que aconsegueix una altura de 10 a 30 cm i s’estén al voltant de 60 cm. Ha de situar-se en zones amb semi ombra i pot viure en l’exterior però hem de tenir en compte que aquesta planta no és molt amiga del fred, la temperatura ha de ser superior als 15 °C. És convenient realitzar les plantacions a la primavera.

5


  • Cinta

La cinta és una planta de port penjant molt fàcil de reproduir i cuidar, amb unes fulles llargues i molt lluminoses. Són ideals per a decorar banys o cuines, ja que adoren la humitat. La cinta desenvolupa en les fulles uns estolons i unes diminutes flors de color blanc.

6