La Nandina Fire Power

Aquesta varietat de Nandina és un arbust de grandària reduïda de fulla perenne, de creixement molt compacte i arrodonit, no sobrepassa els cinquanta o seixanta centímetres d’altura. En la majoria de varietats les seves fulles són semblant a les del bambú, aquesta varietat té fulles allargades però més amples, que es corben lleugerament cap al sòl.
És una planta molt atractiva i elegant, molt bonica i decorativa en les diferents estacions de l’any. Els brots joves apareixen de color verd llima a l’estiu i es transformen en un bell fullatge de color vermell foc en la tardor i durant l’hivern. Moltes vegades segons el clima en el qual es conreïn, poden conviure en ella simultàniament fulles brillants de color vermell encès, verds, granats i de tots dos colors alhora.

És una planta molt resistent i fàcil de conrear, de creixement moderat, és adequada per a sembrar com borada limitant a arbres o arbustos d’altura superior, no necessita molt espai. Crea racons molt decoratius amb bonics contrastos a causa de l’extraordinari colorit de les seves fulles.

 • Nom científic: nandina domèstica fire power
 • Nom comú: nandina, bambú sagrat, bambú diví o celestial.
 • Família: Berberidaceae
 • Origen: Est Asiàtic

 • Situació: Necessita llocs amb abundant llum, en regions de climes moderats pot romandre tot l’any en exposicions assolellades, per a zones d’estius massa càlids és millor situar-la en emplaçaments de semi ombra o ombra.

 • Substrat: sòls fèrtils i ben drenats, evitarem entollar la terra. Se li considera un arbust de terreny àcid però en realitat s’adapta a tot tipus de sòls i fins i tot exposicions, encara que la coloració tardorenca és més intensa conreada al sol.

 • Temperatura: Tolera baixes temperatures i és resistent a gelades lleugeres. Si l’hivern és molt fred, es protegeix embuatant la base.

 • Reg: regs freqüents a la primavera i escassos a l’hivern. És resistent a la sequera i a la calor.

 • Abonament: cada 15 dies en època de creixement vegetatiu.

 • Transplant: Cada any, en tot cas hem d’almenys renovar la capa superficial per un bon substrat de qualitat.

 • Poda: Convé podar-la de forma suau, principalment perquè mantingui una bonica forma i tallar les tiges que creixin desproporcionades. Es pot rejovenir la planta amb una poda fort.

 • Multiplicació: separant plançons que apareixen en les plantes ja madures.

 • Plagues i malalties: Posseeix una bona resistència davant les plagues i no sol ser atacada per elles.

Nandina_domestica_fire_power_A

15261003304_d677a859ed_b0