Picea Pungens Glauca

La Picea Pungens Glauca Hoopsii que rep els noms vulgars d’Avet blau, Pícea de Colorado o Pícea blava. És una espècie nativa de les Muntanyes Rocalloses a Amèrica del Nord. Creix en muntanyes de considerable altura i prop de rierols que els nodreixin.

Suporta perfectament els terrenys difícils com a rocosos i secs però sempre agrairà els rics i humits. Prefereix llocs assolellats però és resistent a gelades de fins a -36 °C.

Són coníferes d’escorça grisa purpúrea i port piramidal que aconsegueixen els 20 metres d’altura i els 6 metres d’amplària. Les fulles són aciculars, de color blau platejat (amb l’edat es tornen verdes) i aconsegueixen fins a 3 cm de longitud. És d’esmentar el fet que les seves fulles o branques desprenen i deixen una aroma molt agradable si es freguen. Produeixen flors masculines i femenines que no tenen interès ornamental. Finalment apareixen les pinyes penjants cilíndriques.

Aquesta espècie és destacada i benvolguda, precisament, pel seu aspecte ornamental i molt decoratiu, a més pel seu creixement lent, la qual cosa fa que pugui plantar-se en espais més limitats perquè no aconsegueix la seva gran altura fins passats moltíssims anys.

 


Il·luminació

L’Avet blau pot viure en una exposició de ple sol o de semis ombra. Suporta molt be intenses gelades però sofreix amb les calors estivals de l’estiu mediterrani, són ideals per a zones de clima fresc i humit.


Terreny

Prefereix sòls fèrtils amb bastant matèria orgànica i ben drenats, si bé prospera també en terrenys més pobres i fins i tot una mica inundats.


Reg

Necessiten regs freqüents perquè el terreny mai arribi a assecar-se completament.


Adob

És convenient abonar amb compost en iniciar-se la primavera o a la tardor.


Poda

Es recomana no podar-los tret que calgui eliminar branques seques o danyades (millor a principis de tardor).


Plages

No solen sofrir atacs importants de plagues i malalties.


Multiplicació

La multiplicació es realitza a partir de llavors sembrades a la primavera però és un procés lent.


blue-fir-tree

 

pine-cones-3976702_1280

blue-spruce-1149674_960_7200