La Begonia Dragon Wing

La Begonia Dragon Wing (o Begònia Dragon) procedeix d’un encreuament de Begonia semperflorens i de la Begònia descoleana. Es va començar a comercialitzar l’any 1997, de manera que és bastant “nova”. Popularment se la coneix com Begònia Ales de Drac, i es tracta d’una planta vivaç que es comporta com anual en climes temperats-freds. Pot arribar a una alçada de fins a 2 metres.

  • Fulles

Les seves fulles són estretes, llargues, lanceolades, amb les vores lleugerament dentades, formen una mata molt atapeïda, si es cultiva al sol, les fulles verdes prenen un to vermellós, són més compactes i la floració més abundant, mentre que a l’ombra són més altes i desmanegades, les fulles mantenen el color verd i la floració és més escassa, hi ha varietats amb les fulles de color bronze.

  • Flors

Tenen una gran quantitat de flors i una floració molt duradora, s’inicia el principi de la primavera i arriben fins a les primeres gelades, les seves flors són mitjanes de colors que van des del blanc al vermell, senzilles, semi dobles i estèrils, per la qual cosa no produeixen llavors, apareixen al final de les tiges fines i curtes i estan reunides en grups.


  • Adob

Si cultivem aquesta planta al sol o a l’ombra, en tests o al terra, el substrat ha de ser ric, solt i ben drenat, una barreja de torba, humus i una mica de sorra amb un pH una mica àcid. Des que s’inicia el creixement és convenient fer adobs regularment però en menor quantitat del que indiquen als envasos.


  • Temperatura

Durant el seu creixement a la primavera i estiu, la temperatura pot ser una mica més alta però a l’hivern no hauria de baixar dels 10 graus.


  • Reg

El reg ho hem de fer quan la terra està totalment seca i això ho apreciem amb el tacte o visualment si veiem que les tiges i les fulles perden la seva turgència i comencen a posar-se màrfies. L’ideal és fer el reg per immersió i així evitem mullar les fulles doncs ens pot donar problemes de fongs. L’aigua ha de ser tova, que no contingui calç, amb un ph com el de la terra entre 4,5 i 5,5, sense clor.


  • Multiplicació

Es pot reproduir per esqueixos o divisió de mata. Si l’hivern no és dur, la planta rebrota perfectament a l’any següent. Durant el repòs vegetatiu de l’hivern, poden caure un nombre important de fulles que recuperarà a la primavera.


  • Plagues i malalties

Poden ser atacades, encara que són molt resistents, per cargols, llimacs, aranya vermella, pugons i fongs com botritis i el míldiu. Aquestes plantes hem de tenir-les el més netes possibles de flors i fulles seques i així evitarem el fong de la botritis, a la fi de l’any la planta és atacada pels fongs deixant les fulles blanquinoses.


  • Curiositats

Aquesta planta es va posar en venta per primera vegada l’any 1997, apareix després d’un encreuament de Begònia Siempreflorida i una espècie originària d’Amèrica de Sud, la Begònia Descoleana i ha tingut una entrada molt forta en la producció de vivers.
0