La Laguerstrèmia Índica

La Laguerstrèmia Índica o arbre de Júpiter, un arbre molt decoratiu que destaca per la seva cridanera i abundant floració de color blanc, rosa o vermell, en funció de la varietat. I a la tardor… el seu fullatge verd fosc pren tons vermell-ataronjats molt atractius.


  • Descripció

És un arbust de fulla caduca que pot aconseguir els sis metres d’altura, encara que el normal és veure’l en forma de petit arbre de dos a quatre metres. La seva escorça és grisenca, molt llisa i les branquetes noves quadrangulars. Les seves fulles són simples, alternes, d’el·líptiques a oblongues, de 2 a 5 centímetres de longitud. Floreix d’agost a octubre i emet flors de color rosa, blanc o porpra agrupades en inflorescències terminals o axil·lars de fins a 20 centímetres de longitud molt cridaneres. Tenen 6 pètals arrissats. El fruit és una càpsula de color marró que es recomana llevar per a donar més força a les noves branques.

33333


  • Floració

La Laguerstrèmia Índica una planta molt rústica que floreix de manera molt abundant. El seu creixement és relativament lent i encara que pot conrear-se com a arbust el normal és conrear-ho com a arbre de bola.

Possiblement és una de les plantes més tardana del jardí, perquè brolla gairebé a mitjan abril, la qual cosa li ha costat en algunes ocasions ser tallat pensant que estava sec.


  • Il·luminació

Prefereix el ple sol i suporta bastant bé la calor i les gelades.


  • Substrat

Prefereix sòls humits, així que regarem amb certa freqüència a l’estiu, ja encara que suporta períodes secs influeix per a la floració a la fi de l’estiu.

A l’hora de la seva plantació, és recomanable aportar en el clot un substrat vegetal barrejada amb la terra del jardí. Li agraden els sòls molt porosos i una mica àcids. Igualment, si el terreny és molt sorrenc, aplicar a més Humus de cuc.


  • Abonament

Hem d’abonar diverses vegades a la primavera i estiu amb adob complex fins a l’hivern. A l’estiu, aplicar a la terra humus de cuc per donar nutrients a la planta durant l’època de vegetació.


  • Plagues i malalties

Li poden atacar les Cotxinilles que controlarem amb aplicacions d’insecticides biològics i els àcars o aranya vermella que les combatrem amb acaricida.

És una planta molt sensible al Oidio, aquesta pols blanquinosa que creix sobre fulles i flors, provocant el decaïment de la planta. Es controla amb aplicacions de fungicida.

El millor mètode per les plagues i malalties és la prevenció, abans que l’exemplar estigui ja infectat.


  • Multiplicació

Es multiplica per llavors i per esqueixos agafats a l’estiu i mitjans de la tardor.0