La jardineria et fa feliç a causa d’un bacteri

Que t’agradi dedicar-te a la jardineria té una explicació científica. La raó per la qual ens sentim feliços cuidant un hort és un bacteri.I és que, el contacte amb la naturalesa és vital per a la felicitat humana. Els seus beneficis inclouen la pràctica d’exercici, socialització o exposició a llum natural. No és casualitat que els nens gaudeixin tant jugant amb fang i corrent al parc. De fet, s’estableix una clara connexió entre una bona salut mental i haver-se criat en una zona rural, envoltada de zones verdes.

David Strachan va corroborar la hipòtesi de la higiene en 1989, on va validar que les persones que viuen lluny de llocs verds amb presència d’animals de granja tendeixen a sofrir problemes en el seu sistema immune que ocasionen al·lèrgies i asma.

La Universitat de Colorado va descobrir un bacteri que tenia efectes en les persones amb depressió. El seu nom és Mycobacterium vaccae, un bacteri no patogen que pot trobar-se en la terra.

En el seu estudi van comprovar que la Mycobacterium vaccae augmentava notablement els nivells de serotonina i norepinefrina en el cervell de ratolins. L’efecte del bacteri és equivalent a fàrmacs com el Prozac, utilitzat comunament per a controlar la depressió. El contacte amb la terra seria, per tant, un antidepressiu natural.

Els beneficis del bacteri també incloïen efectes antiestrès. No sols una major tolerància, sinó també una resposta més lenta a aquest.

La Mycobacterium vaccae s’ha utilitzat en estudis relacionats amb la quimioteràpia, millorant la qualitat de vida dels pacients. El bacteri pal·liava les nàusees i el dolor, millorant el seu sistema immunitari. Els autors de l’estudi afirmaven desconèixer els mecanismes moleculars que aconsegueixen que el bacteri tingui efectes antiinflamatoris.

Lowry i el seu equip han presentat un estudi recentment que confirma el responsable de les qualitats del bacteri: un àcid gras.

En aconseguir aïllar aquest àcid gras serà possible utilitzar-lo a manera de vacuna  per tornar a les cèl·lules immunes a la inflamació.


Publicado  por:  El Foro Económico Mundial


0