Et toca fer teletreball? Plantes al despatx contra l’estrès

Tant si treballes des de casa o en una oficina, tenir una planta a prop és una molt bona manera de desestressar-se i de sentir-se més còmode donant-li un toc personal a aquest espai en el qual passes tantes hores.

A més d’alegrar, diverses recerques afirmen que les plantes ajuden a purificar l’aire eliminant les toxines que emeten els articles quotidians de les oficines com a catifes, tapisseria, o pintura. També ajuden a reduir l’ozó que emet l’equip d’oficina com a ordinadors, impressores o fotocopiadores.

Científics de la Universitat de Exeter, a Anglaterra, demostra que tenir una planta en el teu espai de treball pot fer-te més feliç, més creatiu i més productiu. A què estàs esperant per a posar una planta en el teu escriptori?

Les millors plantes per decorar el teu espai de treball

  • Suculentes

En nombroses ocasions hem parlat d’elles, i és que ens encanten. Aquestes plantes no necessiten humitat i prosperen en entorns secs, per la qual cosa és ideal si en el vostre espai de treball usen aire condicionat, ja que això asseca bastant a l’ambient. Les pots trobar de totes les grandàries i en qualsevol època de l’any. No necessiten massa cures, per la qual cosa no has de preocupar-te quan marxis de vacances. Si poden sobreviure en el desert, sobreviuran a l’aire condicionat.

CRASSES


  • Alocasia Zebrina

Si el que cerques és una mica més gran per a posar en sòl i donar-li color a aquesta cantonada del teu despatx, aquesta és la teva planta! Les cures de la Alocasia Zebrina no són massa complicades. Tan sols cal tenir molt present quins són els seus orígens. I és que parlem d’una planta procedent dels aiguamolls de països com l’Índia, Malàisia o Filipines, per la qual cosa l’aigua, la llum i la temperatura són molt importants. La clau és recrear un ambient humit tropical. És una planta que necessita molta llum, però no de manera directa, ja que això podria cremar les seves fulles. La regarem molt però en poca quantitat per a evitar embassades. Quan notem que el substrat està sec és quan hem de proporcionar-li el reg. La temperatura és el que fa que sigui ideal per a interior, i és que aquesta planta no tolera estar en ambients amb menys de 10 graus. La Alocasia Zebrina demanda un bon grau d’humitat ambiental. Per això, és fonamental polvoritzar les seves fulles per a hidratar-les.

Alocasia_zebrina_1zz


  • Monstera Obliqua Monkey

El seu valor decoratiu és innegable, per això ha d’estar en la nostra llista. La Monstera Obliqua és de petit port i el seu creixement és lent però constant. Les seves fulles neixen senceres i només en madurar apareixen els seus característics forats, desenvolupats per a resistir als vents tropicals. Cerca un lloc amb bona il·luminació per a ella i evita que els raigs solars toquin a les seves fulles, especialment en les hores centrals del dia. Com a bona planta tropical, la Monstera prefereix humitat elevada i poca aigua però freqüent, especialment en els mesos de més calor. Si en el teu lloc de treball sol haver-hi aire condicionat o calefacció, et recomano que ruixis les seves fulles diàriament.

monstera-monkeye


  • Àloe Vera

L’àloe s’ha convertit en una planta molt popular. Pot ser que el secret del seu èxit resideixi en les seves propietats medicinals, el seu ús cosmètic o, fins i tot, en les seves aplicacions culinàries. Sigui com sigui el motiu, la veritat és que és una planta que pot donar aquest toc verd que necessitem en el nostre lloc de treball. Les cures són molt senzills, la planta requereix que la terra es trobi humitejada, però mai entollada. És molt important que tingui un sistema de drenatge òptim, ja que un insistent excés d’aigua l’afecta. Respecte a la llum, aquesta planta tolera la llum del sol directa, però durant els mesos més calorosos recomanem posar-la en semisombra, ja que el sol directe podria cremar-li les fulles. Una de les aplicacions més usades en aquesta planta és per a fer gel de bany, o crema per a combatre les cremades del sol.

aloe-vera-2690259_1280


  • Strelitzia Augusta

Aquesta és una altra de les nostres plantes estrelles d’aquesta llista, també per a aquells que vulguin decorar algun lloc del despatx amb una planta gran i elegant. Aquesta planta pot aconseguir una altura màxima de 10 metres plantada en el sòl. Les seves fulles són grans i amples, amb una longitud de fins a 1 metre. Encara que té un ritme de creixement més aviat lent, es pot usar per a decorar des que és molt jove. I és que les seves grans fulles donen aquest toc tropical que tant ens agrada. Respecte a la llum, la Strelitzia és una planta que pot estar tant a ple sol com en semisombra. No necessita molta aigua. Seran suficients dos regs setmanals durant els mesos càlids de l’any, i un altre cada setmana la resta perquè pugui créixer bé.

er

 0