Què cal fer el mes d’abril

Amb la primavera, les tasques de jardineria d’abril seran intenses. Plantar flor de temporada, preparar la collita, condicionament de la gespa. Treballar fort!

Plantes d’interior

És possible que algunes parts de les nostres plantes estiguin seques per la calor de la calefacció, per estimular el seu creixement s’aplica una mini poda pinçant les puntes de les fulles. També hem d’estar atents a l’augment de les temperatures, que porten amb si plagues i malalties que poden atacar les nostres plantes d’interior. Haurem d’aplicar un producte específic als primers símptomes. Una altra conseqüència que porta la pujada de temperatures és que haurem d’augmentar la freqüència dels regs incorporant abonament.

Plantes d’exterior, arbustos i arbres

Aquestes plantes també poden sucumbir davant les diferents plagues i malalties, així que haurem de vigilar. A les plantes d’exterior haurem d’anar amb compte amb les gelades tardanes, protegint a les més febles amb algun tipus d’encoixinat. Igual que amb les plantes d’interior anirem incrementant els regs i l’adobament.
D’altra banda, en aquest moment en què alguns dels bulbs de primavera ja estan decaient, plantarem els bulbs de floració estiuenca (gladiols, dàlies, assutzenes …) de forma escalonada. També podem sembrar petúnies, lobèlies, clavell moro, així com plantes vivaces de primavera, arbres i arbustos.

Gespa

Si el temps millora, tria un dia sec per realitzar la primera sega, amb les fulles altes i deixant les restes com embuatat. A més, haurem d’eliminar les males herbes de tot el jardí i abans de començar amb l’abonat de la gespa, escarificar-lo, que significa realitzar la tasca de raspallar la gespa per arrancar la morta.

Reg

És el moment de comprovar si els nostres sistemes de reg funcionen adequadament, ja que a poc a poc hem d’anar incrementant els regs tant al jardí com a l’interior de la llar. És convenient efectuar el reg a primera hora del dia i evitant les hores en què el sol escalfa més per evitar l’evaporació.

Poda

Abril és un mes molt tranquil pel que fa a la poda, encara que sempre podrem posar a punt les palmeres. Si bé, ens haurem de centrar en els xucladors que surten al peu de la tija de la planta i que consumeixen aigua i nutrients de la planta mare. En aquest cas, és convenient eliminar directament d’arrel.

tareas-de-jardineria-en-abril-668x400x80xX0