Roses Angleses o de David Austin

Les roses angleses, són una varietat de roses modernes totalment diferents de la resta, i per això han tingut una gran acceptació per part de tots els jardiners del món. Un jardí de roses no es pot considerar complet, si no té alguns rosers d’aquesta varietat. Si vens al 9 Jardí, podràs trobar Roses angleses David Austin. Poques unitats i molt buscades!

  • Origen de les roses angleses

Les roses angleses no es poden entendre sense el seu creador, David Austin, ni sense el seu amor per les roses. David Austin és un horticultor anglès nascut en 1926, en Shropshire, al sud d’Anglaterra.

Els primers rosers híbrids es van crear el 1879, i a partir de 1900 la seva popularitat havia deixat bastant de costat als rosers antics. Cap a 1950, hi havia una gran esquerda entre els rosers moderns (híbrids) i els antics. No obstant això David Austin, pretenia unir aquests dos mons que semblaven haver-se distanciat. És evident que les roses antigues tenien una bellesa indiscutible, per no parlar del seu perfum, mentre que els nous rosers híbrids, eren molt més resistents.

La seva intenció era aconseguir un híbrid, entre una rosa antiga i una moderna, donant origen a una nova varietat de roses. Després de nombrosos intents, el 1961 presenta la rosa Constance Spry, la primera de les roses angleses. Aquest roser té el seu origen en l’encreuament entre una rosa gallica (Belle Isis) i una floribunda (Dainty Maid).

David Austin es va proposar crear la rosa més bella. Seixanta anys després, aquest simple objectiu persisteix.

D’un criador aficionat quan era un jove adolescent, David Austin ha creat una col·lecció de roses reconegudes a tot el món.

Tots els rosers tenen belles flors i, en la majoria dels casos, una meravellosa fragància en elegants arbustos atractius. Un jardí d’aquestes roses excel·lents és difícil de superar per l’exuberància de flors i fragàncies.

Avui, David Austin Roses continua sent un negoci familiar. David Austin s’ha unit al seu fill David i el seu nét, Richard.

flor1 flor56 flor-4 flor-2

 

 

 0