L’aranya roja

L’aranya roja és un tipus d’àcar d’una longitud de mig mil·límetre aproximadament. El seu color és molt característic, ja que li dóna el nom però varia depenent de l’espècie de la qual es tracti i l’estació de l’any en la qual ens trobem. Així a la tardor sí que presenta el color vermell característic però a l’estiu arriba a tons verdosos i marronosos. També vària depenent de l’espècie de planta que estigui atacant. Es reprodueixen per mitjà d’ous i ataquen amb més facilitat en climes secs i càlids. És a l’interior de les cases on es reprodueixen millor encara que en els jardins també troben un bon mitjà per a la seva reproducció.


  • Detecció de l’aranya roja

Si observem el revés de les fulles podrem trobar l’aranya roja. El principal símptoma que presenta la planta o arbre és la defoliació o caiguda de les fulles, ja que s’alimenten de la saba de la planta. Aquestes presentaran al principi uns punts descolorits i taques grogues. En un estat més avançat començaran a doblegar-se, assecar-se i finalment cauran.

Aquestes aranyes teixeixen fines teranyines al voltant de les fulles i per això la seva detecció és molt senzilla.

foto1


  • Eliminació de l’aranya roja

Una primera mesura per eliminar aquesta plaga és ruixar les plantes amb aigua fresca, ja que és un gran enemic de l’aranya roja. Les plantes hauran d’estar en un lloc fresc de la casa, ja que com hem dit l’aranya es reprodueix millor en ambients calorosos. Si les plantes afectades estan al jardí, hem d’eliminar d’aquest les males herbes per evitar la plaga.

Cal evitar utilitzar massa adobament nitrogenat, ja que aquest dóna un aspecte massa vigorós a les plantes i atreu més a l’aranya roja.

Els olis minerals que s’apliquen a l’hivern tant en arbres com en arbustos també acaben amb aquesta plaga i a més disminuirà molt la seva aparició a l’estiu.

Altres solucions ecològiques són les ortigues seques en infusió, Infusió de falgueres diluïdes en aigua, Infusions de donzell barrejat amb silicat d’insulsa, cua de cavall amb sabó neutre i pells de ceba.

foto4


  • Remeis químics per acabar amb l’aranya roja

Si apliquem un tractament químic, els més recomanables són els que vénen en format pols, ja que arriben fins i tot darrere de les fulles que és on s’amaguen les aranyes.

Al 9 Jardí podràs trobar tot tipus de tractaments per combatre l’aranya, tant ecològics com químics.

foto20