SPATIFILIUM

L’Spathiphyllum o Spatifilium és una planta preciosa, que es conrea sobretot a l’interior de les llars. Les seves brillants fulles de color verd fosc i aquesta inflorescència blanca la converteixen en una de les més demandades per tots aquells que busquen gaudir d’una planta bastant fàcil de cuidar.

És originària dels boscos més endinsats a Colòmbia, però avui dia podem trobar-los conreats en zones càlides per tot el món. El Lliri de la Pau és especialment popular, ja que representa un símbol internacional que li dóna el seu nom, pau i amor.

També representa el perdó, el desig de recuperar la confiança que algú tenia en tu, representa la innocència i la puresa, així que poden ser un regal perfecte en noces, o als teus éssers més estimats.

És la planta perfecta d’interior, ja que a penes necessita llum. Com a element decoratiu és ideal, la seva altura no és excessiva, sol aconseguir 1 metre i les seves fulles verdes ressalten per la seva exuberància i el seu color verd. Posseeix unes característiques flors que neixen i creixen en les seves tiges de color blanc, i resulten una de les flors més curioses de veure, ja que la seva forma és peculiar.


  • LLUM

Necessita poca llum. A l’hivern, l’exposició al sol no és necessària, però tampoc li ve malament, és a dir, pots deixar que el teu Lliri rebi llum solar però no massa. A l’estiu, has d’evitar completament que el sol incideixi sobre la planta.


  • REG

Has de guiar-te una mica per la teva intuïció, ja que la freqüència de regs dependrà de la zona on estigui. El Spatiphyllum necessita humitat constant, però ull! Un excés de reg pot causar embassades, que acabaria amb la teva planta igual de ràpid que la sequera. El millor és que et guiïs pel substrat, quan estigui començant a assecar-se, rega lleugerament el teu Lliri de la Pau.

A més, per a donar-li un plus d’hidratació, ruixa les seves fulles amb aigua fresca cada dia a l’estiu.


  • TEMPERATURA

El més important és que has d’assegurar-te que l’ambient no superi els 24ºC I sobretot evita qualsevol mena de corrent d’aire, o ambients amb aire artificial.


  • ABONAT

L’abonament és totalment necessari, des de primavera fins al final de la tardor, hauràs d’abonar el teu Lliri de la Pau amb un abonament líquid específic cada 20 dies. Cal diluir-ho en l’aigua de reg, notaràs la diferència de seguida.


  • TRANSPLANTAMENT

El trasplantament del teu Spatifilium serà necessari solament en cas que creixi massa. Si, quan arribi la primavera, veus que les arrels comencen a sortir dels forats de drenatge, canvia’l de test. Tria un test que tingui un diàmetre uns 3 o 4 cm més gran.


  • PROPIETATS DEL SPATIFILIUM

– Ajuda a detenir la creació de partícules bacterianes i floridures en l’aire.
– Les seves fulles, absorbeixen el CO₂ de l’aire, fent-lo més pur i sa. Per aquestes propietats purificadores, és una planta que ajuda notablement a descansar millor.
– La seva aroma resulta relaxant i els seus olis essencials són explotats en la indústria de la cosmètica.0