L’Anthurium

L’Anthurium és una planta tropical colombiana, la qual s’utilitza principalment en interiors a causa dels seus exòtics i potents colors vermellosos, ideals per a decorar qualsevol ambient. Existeixen aproximadament unes 800 espècies d’aquesta planta i cadascuna compta amb cures particulars.
Encara que l’Anthurium és bell i indicat per a tenir-ho dins de casa, les cures que requereix són bastant específics, no obstant això, no són per a res complicats i en aquest article  et diem quines són les cures de la planta Anthurium perquè creixi sana i forta.


  • Temperatura 

Aquesta planta és totalment tropical i  per tant es manté en climes bastant càlids i humits. Les flors de l’Anthurium són molt duradores, tanmateix això depèn de la temperatura, la qual ha de mantenir-se entre els 18 °C i 20 °C perquè es mantinguin durant tot l’any.

No obstant això, les temperatures poden mantenir-se dins d’un rang d’entre 15 °C i 30 °C, en cas contrari es deshidrataria bé sigui per fred o per calor. Tracta que l’Anthurium no es vegi afectat per corrents d’aire, les quals poden maltractar les fulles, igualment mantén-lo allunyat d’estufes o escalfadors.


  • Humitat

Com l’Anthurium se situa en interiors, en la seva majoria, és de suma importància mantenir la humitat en l’ambient per a evitar que les seves fulles es ressequin i marceixin. Per descomptat, si vius en una zona de clima tropical també pots tenir-la en l’exterior.

D’altra banda, tendeixen a rebre molta pols del medi ambient, per la qual cosa és recomanable polvoritzar amb ajuda d’un atomitzador o polvoritzador i aigua lliure de calç i impureses, cada cert temps. El recomanable és realitzar això almenys una vegada a la setmana polvoritza l’aigua i neta fulla per fulla amb ajuda d’un drap net i sec per a retirar l’excés de terra i pols. És realment important que l’aigua sigui mineral natural i que no contingui químics o calç, per tant si a la teva ciutat presentes aquest problema, polvoritza-la amb aigua filtrada o d’ampolla. En temporada d’estiu pots fer-ho cada tres dies i a l’hivern una vegada per setmana.


  • Substrat 

La humitat és fonamental per a mantenir l’Anthurium en òptimes condicions i el sòl no és l’excepció. Al moment de la plantació, per a donar-li un substrat adequat s’ha de barrejar en parts iguals terra negra, ressaca de riu i torba, després s’ha de preparar una mescla de compost granulat del tipus 15-15-15 i aplicar-lo cada quinze dies a la primavera. En les altres èpoques de l’any es pot regar unes dues o tres vegades per setmana i ajudar-se de la polvorització per a hidratar i netejar les fulles.

És molt important no entollar d’aigua i per a aconseguir això és important comptar amb un test que tingui un bon drenatge. Opta per tests de fang, ja que són les millors per a un drenatge eficient.

Un altre punt a considerar és que a causa del creixement de les arrels, s’ha de trasplantar cada 2 anys aproximadament a un test més gran per a substituir el sòl per un més lleuger, el qual permeti l’airejat de les arrels.


  • Llum

La llum directa del sol és contraproduent per al seu creixement i florida, sent la millor opció col·locar-la en una finestra on li arribin els raigs del sol més tènues, és a dir, el més adequat és col·locar en un lloc entre sol i ombra. D’igual manera a l’hivern o a la tardor, èpoques on comunament hi ha pluges i molts núvols, pot mantenir-se molt bé amb llum artificial. L’excés de llum pot cremar les fulles, així com detenir el seu creixement.


  • Fertilitzant

La floració de l’Anthurium es dóna comunament en la primavera i es recomana emprar fertilitzants una vegada cada dues setmanes, o alguna més si és possible, per a nodrir, enfortir i ajudar al seu creixement.

Estigues molt atent a les fulles caigudes o a les flors marcides, ja que aquesta és l’època adequada per a realitzar-li una bona neteja. Recorda que tot això representa una nosa per a la planta i evita que continuï creixent. No és necessari realitzar cap mena de poda, sinó retirar les fulles seques i flors marcides i fer una neteja de la terra, és el més recomanable.0