La poinsettia

La Poinsettia, també coneguda popularment com a Flor de Pasqua, és la planta típica del Nadal.
Encara trobem poinsettias de diversos colors, la preferida per decorar els ambients nadalencs és la vermella.
La seva intensa tonalitat la converteix en l’estrella de les vostres llars durant les festes.

– L’Origen
La Euphorbia pulcherina o flor de Pasqua pertany a la família de les Euphorbias. Aquesta família és molt àmplia i variada. Està composta per varietats molt diferents com plantes anuals, plantes crasses o arbustos.
La Poinsettia és originària de les regions muntanyoses de l’Amèrica Central i Mèxic. Els europeus van conèixer les poinsettias a la primera meitat del segle XIX.

– La Descripció
La Poinsettia és una planta de 20/ 45 cm. d’alçada. Les seves flors groguenques s’obren dins d’una corona de fulles que, en època de floració, prenen els colors vermell, blanc o rosa. Aquestes bràctees (fulles acolorides) apareixen des de la tardor fins al final de l’hivern. A l’Àfrica, i en llocs molt protegits al sud d’Espanya, la Poinsettia es pot plantar al jardí i pot arribar a una alçada de 3 a 4 metres.

– La Ubicació
La Poinsettia s’ha de situar en l’interior, a una temperatura compresa entre 16 i 24 °C. Perquè creixi sana i vigorosa col·loca en llocs lluminosos i l’abric de corrents d’aire.

– El Reg
Durant la floració i el creixement, els regs han de ser regulars i poc abundants. Cal reduir-los al final de la floració. Cap a finals d’agost o principis de setembre, després del trasplantament, pots tornar a regar regularment. No oblidis polvoritzar la Poinsettia amb aigua a temperatura ambient.

– L’Adobat
Utilitza abonament per a plantes d’interior dues vegades al mes, des que comença a brollar la vegetació fins al final de la floració.

– El Trasplantament
Després d’haver podat la teva Poinsettia, trasplanta a finals d’estiu en una terra hortícola.

– Les Cures
La fragilitat de la Poinsettia es deu principalment al reg: un excés o una manca d’aigua provocarà la caiguda de les fulles. Un aire massa sec provocarà la caiguda de les flors i les fulles es prendran groguenques: polvoritzador amb aigua a temperatura ambient i sense calç. Vigila la temperatura, els corrents d’aire i la llum perquè les fulles no es marceixin.

– Els Trucs 9 Jardí
Després d’haver podat i trasplantat a finals d’agost o principis de setembre, hauràs regat i abonar dues vegades al mes. Perquè refloreixi per Nadal, cal privar-la de llum almenys 14 hores per dies: tapa amb una bossa de plàstic negra des del vespre fins l’endemà al matí, durant 8 setmanes. Després cultiva normalment.0