Què cal fer al mes de juny

A continuació et resumim les tasques de jardineria de juny, el mes en què haurem de regar cada matí i afegir adob al reg.


Plantes d’interior i exterior
Al juny podem omplir la nostra casa i jardí amb una gran varietat de plantes de temporada: targetes (clavell de moro), alegries de la casa, begònies, cóleos, petúnies, geranis, plantes suculentes … Les roses floreixen i perquè aquestes es mantinguin caldrà tallar sovint les flors seques. Tindrem especial cura amb les plagues i malalties que durant l’estiu s’intensifiquen com el pugó, l’aranya vermella o l’oïdi, unes taques blanques que apareixen a les fulles.


Gespa
Per evitar que la gespa adquireixi un to marronós necessita aigua cada dia, bé sigui de la pluja o regant cada matí. Durant la primavera i l’estiu la gespa creix amb força per tant, necessitaràs tallar cada setmana, tot i que no més d’un terç de les fulles. El fertilitzant l’afegirem els dies menys calorosos i haurà de ser específic per a gespa. Utilitza’l segons les instruccions del fabricant. Compte amb els fongs a la gespa, es prevenen polvoritzant un cop al mes amb un fungicida.


Reg
Per norma general, a partir del mes de juny, serà necessari regar cada matí les plantes d’exterior, de l’hort i del jardí. No obstant això, les plantes d’interior es conformaran amb un reg cada dos o tres dies. Això és la norma per a un mes de juny estàndard, amb temperatures cada vegada més elevades i menys quantitat de pluja, encara que haurem de tenir precaució de no regar en excés i davant del dubte, és millor saltar-se alguna aportació.


Adobament
Aquest mes haurem d’adobar tant les plantes d’interior com les d’exterior, l’hort i el jardí, donat que ens trobem en una època de creixement. Per exemple, haurem d’adobar tots els rosers un cop al mes i incorporar fertilitzant líquid a les nostres plantes d’interior. Per potenciar les flors optarem per un adob ric en fòsfor i potassi, i per a plantes verdes, un adob ric en nitrogen.


Poda
Tornen els mesos de poda després del descans primaveral. Així, aquest mes de juny podem realitzar els pinçaments als arbres ornamentals i la poda de formació i eliminació de xucladors dels arbustos. D’altra banda, podem aprofitar per reduir el volum de les plantes enfiladisses i donar forma a les tanques amb una poda de formació i manteniment. També podem aprofitar per treure les fulles seques de les palmeres.

tareas-de-jardineria-en-junio-668x400x80xX0