Què cal fer el mes de desembre

Ja ha arribat el fred, s’acosta el Nadal i el teu jardí i les plantes necessiten un manteniment diferent.

  • Plantes d’interior

La flor de pasqua i l’azalea seran les protagonistes del mes de desembre . En general , separarem les plantes de les finestres , sobretot si gela . També hem d’evitar els corrents d’aire i reduir el reg i l’abonament llevat a les que es trobin en procés de creixement o floració .

  • Plantes d’exterior , arbustos i arbres

En els vivers trobarem pensaments , prímules i altres plantes bianuals que podem plantar ja en el nostre jardí . A més, les plantes vivaces que van florir durant la tardor les haurem podar perquè durin fins a la propera temporada . També podem plantar bulbs de floració primaveral .

En els arbres i arbustos haurem de treure les capes de neu que es puguin acumular . També és un bon moment per fer plantacions i trasplantaments a arrel nua a rosers i arbres. Això sí , hem de tenir en compte que les plantacions a arrel nua necessitaran un tutor .

  • Gespa

L’hivern és un dur enemic de la nostra gespa . Per evitar que els danys siguin majors , haurem de airejar la gespa i així fer que les arrels s’oxigenin . Com que no utilitzarem el tallagespa durant una temporada és un bon moment per posar-lo a punt amb un bon manteniment.

  • Poda

Ja podem començar amb les podes de formació i manteniment dels arbres ornamentals . Pel que fa als fruiters podem realitzar la poda de formació i fructificació . Desembre també és una bona època per rejovenir els arbustos , que podrem podar-los fins al febrer. Pots utilitzar una pasta cicatritzant per protegir empelts i guarir talls de poda , ferides de calamarsa , gelades … en arbres i arbustos .

  • Reg

El reg a l’exterior és pràcticament innecessari amb la baixada de les temperatures i l’augment de les precipitacions . No obstant això , a casa hem de tenir cura amb la calefacció ja que asseca l’ambient i és probable que necessitem augmentar la humitat amb polvoritzadors o humidificadors .

  • Horta

Aquest mes podem sembrar al nostre hort faves , alls , calçots , pastanagues , enciams , borratja , bledes , pèsols , espinacs , porros , cebes , api i raves . A més , els horts que estiguin coberts els haurem de ventilar cada matí per evitar l’aparició de floridura .9 JARDÍ
0