Atenció! Fes un seguiment del reg en aquest període sense pluja.

Regar les nostres plantes és una tasca habitual, fàcil i que solem fer de forma pràcticament automàtica. No obstant això, hem d’estar atentes als canvis de temperatura i d’estació per a graduar la quantitat d’aigua que les plantes reben. És important conèixer quan regar les plantes a l’hivern, et donem els tips.

Els hiverns no sempre són iguals, alguns es presenten amb escasses pluges provocant sequera, per la qual cosa podem utilitzar un truc molt simple per a saber per exemple si les plantes del jardí necessiten aigua.

Cava només amb els dits, el sòl prop de les arrels de les plantes i verifica si està sec. Les gelades i baixes temperatures, poden fer que la terra sota la superfície no es trobi prou humida.

Moltes vegades la sequera que sofreixen les arrels pot comportar a la mort de la planta. Les que hagis plantat a la tardor o primavera, seran les que puguin veure’s més afectades en aquest cas, així és que prioritza el seu reg, fent-lo pròxim a les arrels i en les hores més càlides del dia intentant que a la nit no quedi aigua a la superfície per evitar les gelades.

La gespa i les plantes que recentment hagis col·locat necessiten més aigua, no obstant això, les que porten temps plantades igual que els arbres o arbustos antics, posseeixen arrels profundes pel que suporten de millor manera la falta d’aigua.

Per a regar correctament les plantes a l’hivern, el mètode ideal resulta ser el reg per degoteig pel fet que l’aigua pren contacte de manera immediata amb la terra arribant a les arrels de la planta. No obstant això si regues amb mànega o regadora has de saber que és millor no mullar ni les fulles ni les flors de les teves plantes, per així evitar la congelació a les nits.

Observa les condicions climàtiques de la teva zona, ja que la freqüència recomanada de reg a l’estiu (una vegada per setmana), hauria de variar a cada 15 dies a l’hivern, de nou la millor manera de saber-ho, és que revisis com es troba la terra uns centímetres més sota la superfície. Si està seca, per descomptat, toca regar.

Si el sòl està gelat o gebrat no reguis. Tingues en compte els dies de vent, per molt freds que siguin (sense gelades) també tendeixen a assecar el terreny així és que mantinguis la freqüència segons el que vegis en la terra de les teves plantacions.9 JARDÍ
0