Què cal fer el mes de Març

Arriba la primavera i les tasques de jardineria de març s’incrementaran. Airejar la gespa, començar les tasques de sembra i realitzar els primers abonats són algunes d’elles.

Plantes d’interior
Hi ha algunes cures que independentment de l’època no podem descuidar. Per exemple, la higiene de les plantes: renta les fulles amb cura per eliminar la pols i brutícia. A més d’augmentar els regs, augmentarem l’abonat. També tindrem en compte amb la llum perquè les plantes no creixin descompensades. A poc a poc haurem d’aclimatar les plantes d’exterior que hem guardat en interior durant l’hivern.

Plantes d’exterior, arbustos i arbres
Podem dividir les mates de plantes vivaces per multiplicar i fer esqueixos de plantes com geranis, coleos o crisantems. També es divideixen els tubercles de les Dàlies. És un bon moment per sembrar les plantes aromàtiques, així com plantes vivaces, clavell moro, prímules, revetlla, geranis i caputxines, clavell xinès, margarides …

Gespa
En les tasques de jardineria de març no ens podem oblidar de la gespa del nostre jardí. En augmentar les temperatures és possible que augmenti el nombre d’herbes adventícies (o males herbes) que haurem de treure. A més, haurem d’airejar la gespa i començar l’abonat. També podem aprofitar per ressembrar les zones deteriorades i escarificar la gespa.

Reg
Haurem de començar a preocupar-nos més pels regs, sobretot d’aquelles plantes que comencen a brollar i podrem incorporar adob líquid a l’aigua de reg. Si volem evitar els fongs que produeix la humitat nocturna, serà millor que reguem al matí. Com en ocasions anteriors, recordar que l’aigua no ha de ser massa freda per regar les plantes d’interior.

Poda
A l’hivern va arribant a la seva fi pel que haurem de realitzar diferents podes al jardí. Abans de final de mes haurem d’haver completat la poda de fruiters, rosers, arbres, arbusts … Haurem de podar arran les gramínies de manera manual.

tareas-de-jardineria-en-marzo-668x400x80xX9 JARDÍ
0